duminică, 20 februarie 2011

Cum ne protejam calculatorul de virusi?

Pentru cei mai putini cunoscatori in calculatoare azi voi vorbi in acest tutorial cum sa instalam un antivirus cu licentiere pe 1 an, total free, si cum vom face instalarea in calculator. Antivirusul se numeste Avast v5.0 si are o varianta free care tine calculator in afara pericolelor care apar la tot pasul pe internet si nu numai. Asa ca vom incepe cu descarcarea lui, care se poate face de aici si ne apare ca imaginea de mai jos:


Se va da "Download" ca acolo unde este incercuit in imaginea de mai sus si va aparea urmatoarea pagina


Pentru varianta gratis a antivirusului se va da "No thanks, I want the free protection" si ne va duce la urmatoarea pagina:


Aici vom da "Download Now" si mergand mai departe ne apare fereastra "Run file", unde avem doua optinui:
            1. "Run" - de a lansa downloadarea fisierului, incluzand si pornirea instalului direct la terminarea descarcarii;
            2. "Save" - de a salva undeva pe hdd-ul nostru a fisierului si a rula program de instalare in mod manual de unde l-am salvat.


Eu am ales varianta 1 de a descarca programul si porni instalul in mod automat. Dupa cateva minute dupa ce ii dam run ne va aparea urmatoarea fereastra:

  


Aici putem modifica limba de instalare, dar in tutorial vom merge pe limba engleza, totusi cine vrea poate alege limba romana dupa preferinte. Vom da "Next" si vom merge mai departe cu instalarea antivirusului si va aprea urmatoarea imagine:


Aici pentru cei incepatori e de preferat sa nu modifice nimic si sa mearga mai departe dand "Next" si va incepe instalarea fizica a programului in calculator. Va dura cateva minute si la sfarsit va aparea fereastra de terminare a instalarii unde se va da "Finish".


In momentul in care am dat Finish antivirusul va face o scanare rapida a sistemului si apoi se va deschide interfata acestuia si o fereastra pentru inregistrare gratuita pentru a licentia antivirusul pe 1 an.

  


Aici se va da "Register Now" ca imaginea din stanga si se va deschide o pagina de internet in care va scrie "Register for free Avast! 1 year license" si vei completa sectiunile de acolo ca in imaginea de mai jos (bineinteles cu datele tale si cu o adresa de mail valida si pe care o folosesti).


Dupa ce ai completat sectiunile respective si ai dat "Register for free license" va aparea o pagina in care iti va spune ca inregistrarea s-a facut cu succes ca in imaginea de mai jos:


Acum vom merge sa deschidem interfata antivirusului sa vedem daca ne apare ca antivirusul a fost licentiat pe 1 an.


Vom da click dreapta pe iconita care apare in imagine, va aparea un meniu de unde vom selecta "Open Avast! user interface" si va porni interfata antivirusului. Ca sa vedem daca e inregistrat in interfata dam pe "Maintenance", apoi pe "Registration" si ne va aparea ca in imaginea de mai jos:


Daca unde scrie "Current registration will expire on" apare acelasi an ca la "Date of registration" inseamna ca a aparut o problema cu licentierea si trebuie bagat un cod (care vine pe adresa d-voastra de mail) la "Insert the license key". Veti merge in adresa d-voastra de mail si veti vedea ca ati primit un mesaj de la register@avast.com cu subiectul avast!registration. Veti deschide subiectul si veti copia codul de acolo; va aparea un cod asemanator cu cel din imagine:



Dupa ce ati copiat codul veti merge in interfata antivirusului la Maintenance - Registration - Insert the licence key si veti introduce codul in fereastra respectiva si veti da Ok.

 Acum sigur antivirusul este licentiat si gata sa dea piept cu cei nedoriti in calculatorul d-vostra. Din acest moment el isi va face singur update-uri si v-a anunta orice problema si orice ce atac care va avea loc care calculator.

                             Va multumesc ca ati urmarit tutorialul si sper sa va fie folositor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu