Stiu ca pentru foarte multi acest tutorial poate pare o prostie, dar nu este pentru ca acum cateva zile m-a intrebat o persoana cum se uita sa vada ce placa video are in calculator.
Acestea fiind zise, pot incepe tutorialul spunandu-va ca sunt mai multe posibilitati de a vedea ce placa video aveti in calculator, dar eu am sa scriu cateva dintre cele mai simple.
Una dintre posibilitati de a vedea ce placa video aveti este de a da click drepta pe desktop si apoi click pe Properties, ca in imaginea de mai jos:
Imediat se va deschide fereastra "Display Properties" si aici pentru a merge mai departe la ce ne-am propus vom da click pe "Settings", ca in imaginea urmatoare:
Aici o data ajunsi ne va spune ce placa video avem, dar noi vrem sa aflam mai multe despre ea, asa ca vom da click pe "Advanced".
Aici ni se va deschide o noua fereastra, unde vom da click pe "Adapter" si ne va aparea mai multe informatii despre placa video, ca in imaginea de mai jos:
O alta modalitate de a vedea ce placa video avem in calculator este prin System Information si aici este la fel de simplu ca si la cea prezentata mai sus. Se va da click pe Start - All Programs - Accessories - System Tools - System Information, ca in imaginea de mai jos:
Apoi va aparea o fereastra in care trebuie sa mai dam 2 click-uri si ne va aparea informatii despre placa video din calculator; se va face ca in imaginea urmatoare:
O alta modalitate ar fi cu ajutorul unor programe care ne dau mult mai multe informatii despre placa video. In acest sens sa folosim GPU-Z, care se poate descarca de aici si urmam pasii din imaginele de mai jos:
O data ce am dat Run, programul se va descarca in calculator si va porni in mod automat, aratandu-ne informatiile de care noi suntem interesati si va aparea ca in urmatoarea imagine:
Acestea fiind zise, sper sa va fie de folos tutorialul pe care l-am postat azi si va multumesc pentru timpul acordat citirii acestuia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu